Forever living bee producten, bijen pollen en bee propolis prijzen en reviews

Een Geweldig Superfood: Bijenpollen

Apr 16, 2024Yucel OZYASAR

Als resultaat van een ongelooflijke samenwerking en prachtig vakmanschap transformeren de bijen de bijzondere essences die ze van kostbare bloemen verzamelen in honing, met de handigheid van een chemicus en presenteren ze die aan de mensheid. Deze unieke smaak die uit de natuur komt, bevat ook al jaren een van de meest gebruikte ingrediënten. Bijen, deze wonderbaarlijke wezens, die als eerste in je opkomen als er sprake is van samenwerking, spelen ook een rol bij de productie van een heerlijk voedsel: bijenpollen!

Beschouwd als het enige ‘complete voedsel’ ter wereld, heeft bijenpollen vooral de afgelopen jaren naam gemaakt met zijn rijke componenten. Ook bekend als ‘superfood’, blijft bijenpollen de wetenschappelijke wereld verrassen naarmate het onderzoek ernaar dieper vordert.

 1. Wat Is Bijenpollen?

Forever Pollen is het bloemstuifmeel dat honingbijen verzamelen en ophopen in hun kasten. Werkbijen, die de hele dag hard werken om honing te verkrijgen en nectar te verzamelen door van bloem naar bloem te dwalen zonder te stoppen, dragen ondertussen het stuifmeel van de bloemen met zich mee. Deze vlucht van bijen speelt een rol bij de bestuiving van bloemen, maar speelt ook een vitale rol bij het voeden van de bijen. Einstein over de bijen en hun prachtige reis: ‘Als de bijen van de aardbodem verdwijnen, heeft de mens nog maar 4 jaar te leven. Zonder de bij zou er geen bevruchting zijn, geen plant, geen dier, geen mens.’ zei hij. Werkbijen die terugkeren naar de korf met bloemenessences, maken het stuifmeel op hun poten en vleugels bij de ingang van de korf zorgvuldig schoon en gaan dan de korf binnen. Een aanzienlijk deel van dit stuifmeel, dat een rijke voedingswaarde heeft, wordt direct gebruikt om in de voedingsbehoeften van de kolonie te voorzien. De rest blijft zich ophopen als gevolg van menselijk ingrijpen dat veilig in de bijenkorf is gedaan.

 1.1. Forever Bee Pollen

Forever bee pollen wordt verzameld door een speciaal verzamelsysteem dat voor de ingangen van de korf hangt en wordt in zijn puurste vorm verkregen. Bovendien bevinden de bijenkasten van Forever zich ver van alles, in de hooggelegen Sonorawoestijn en de ongerepte bergstreken van Spanje, waardoor ze niet worden blootgesteld aan enige milieuvervuiling en alle bijenproducten van Forever zo in hun natuurlijke en puurste vorm voor u worden gekweekt.

1.2. Het belang van bijenpollen in het leven van de kolonie

Het stuifmeel, dat werkbijen de hele dag door verzamelen en naar de kasten brengen, is de belangrijkste voedselbron voor de bijen en hun nakomelingen die verantwoordelijk zijn voor de productie van koninginnengelei. Terwijl het meeste stuifmeel wordt geconsumeerd zodra het naar de korf wordt gebracht, wordt het ook als bijenbrood* naar de wintervoorraad vervoerd.

*Bijenbrood wordt verkregen doordat bijen stuifmeel in honingraten met verschillende afscheidingen bewaren en laten rijpen.

Klik op https://4everaloevera.nl/product-category/bijenproducten/ om Forever Bee producten online te kopen met gereduceerde prijzen

2. Hoe Wordt Bijenstuifmeel Verkregen?

Als gevolg van de ophoping van bloemstuifmeel in mechanismen bij de ingang van de bijenkorf, die stuifmeelvallen worden genoemd, worden natte voedingsstoffen, bijenpollen genaamd, gevormd. Maar ‘Hoe wordt bijenpollen gemaakt?’ Het antwoord op die vraag omvat meer dan dat, samen met de pre-hive vormingsfase. Het stuifmeel dat tijdens het bezoek aan de bloemen op de werkbijen blijft plakken, verandert in klonten doordat het met de pootjes van de bij wordt samengebracht. Deze korrels, stuifmeelballen genaamd, worden in de stuifmeelzak van de bij naar de bijenkorf getransporteerd. Daarna hoopt het zich op in pollenvallen, die de imker bij de ingang van de korf plaatst om de korrels op te vangen. Het stuifmeel dat in de vallen wordt verzameld, wordt dagelijks weggenomen en door het droogproces gevoerd, of nat in een koude opslag bewaard. Het is dan klaar voor directe consumptie zonder verdere verwerking.

3. Wat Bevat Bijenpollen?

Beepollen is een voedzaam product omdat het bestaat uit eiwitten (15-25%), koolhydraten (45-60%), vetten (5-10%) en vezels (10-19%). Bijenpollen, een natuurlijke voedingsstof, trekt de aandacht met zijn rijke mineraal- en vitaminegehalte en zijn voedzame inhoud. Bijenpollen bevat grote hoeveelheden zink, mangaan, kalium, magnesium en selenium. Het bevat ook aminozuren, organische zuren en fenolische stoffen met antioxiderende eigenschappen, de bouwstenen van eiwitten die nodig zijn voor het menselijk lichaam. Stuifmeel met zijn voedingseigenschappen, rijk aan mineralen, vitamines en vezels: in dit opzicht is het een van de supplementen die vaak de voorkeur hebben.

3.1. Wat zijn de voor- en nadelen van Bijenpollen?

Hoewel bijenpollen van vitaal belang zijn in de voeding van bijen: ‘Wáár is bijenpollen goed voor?’ Het is niet mogelijk om een duidelijk antwoord te geven op de vraag die specifiek is voor de menselijke biologie. Wat betreft de waardevolle componenten die het bevat, bevat alleen bijenpollen de belangrijkste ingrediënten die het menselijk lichaam nodig heeft. Daarom kan het de voorkeur hebben als aanvullend voedsel om de systemen in het lichaam te versterken.

Allergie voor bijenpollen: zwangere vrouwen en mensen met chronische ziekten moeten echter hun arts raadplegen over de consumptie van bijenpollen.

4. Wat Moet U Weten Over Allergie Voor Bijenstuifmeel?

Symptomen van allergie voor bijenpollen verschijnen voornamelijk op dezelfde manier als andere allergische reacties. Bijenpollenallergie moet echter niet worden verward met pollenallergie die in het voorjaar wordt gezien. Bij pollenallergie worden griepachtige symptomen zoals roodheid van de ogen, loopneus en niezen waargenomen. Bijenpollenallergie manifesteert zich met symptomen die ook kunnen optreden bij andere voedselallergieën, zoals huiduitslag en kortademigheid. Gezien al deze mogelijke problemen wordt aanbevolen dat degenen die gevoelig zijn voor bijenproducten hun arts raadplegen en de nodige tests laten uitvoeren voordat ze bijenpollen consumeren.

5. Gebruik Van Bijenstuifmeel Door Kinderen

Bijenpollen, dat veel eiwitten bevat, kunnen door kinderen in aanbevolen hoeveelheden worden geconsumeerd, omdat het een supplement is dat opvalt door zijn voedzame eigenschap. Het wordt echter afgeraden om bijenpollen te geven aan kinderen jonger dan vier jaar.

6. Om Te Overwegen Bij Het Gebruik Van Bijenpollen

Hoewel het rijke gehalte aan bee pollen het gebruik nuttig maakt, kan het om dezelfde reden enkele bijwerkingen veroorzaken als het meer dan nodig wordt geconsumeerd. Daarom moeten degenen die bijenpollen gebruiken zich houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden!

7.1. Hoeveel bijenstuifmeel mag worden gebruikt?

De algemeen aanbevolen ideale dagelijkse consumptie van Forever bee pollen is 1 tot 3 tabletten voor volwassenen.

7.2. Hoe Wordt Bijenpollen Gebruikt Bij Kinderen?

Forever Bee pollen in kindervoeding mogen niet meer dan één tablet per dag bedragen. Niet aanbevolen voor gebruik door kinderen jonger dan 4 jaar!

7.3. Hoe wordt bijenpollen gebruikt? Hoe wordt bijenstuifmeel gebruikt?

Bijenpollen kunnen alleen of in een mengsel worden geconsumeerd. Het is echter raadzaam om het te mengen met ander voedsel om het gemakkelijker te kunnen consumeren en sneller in het spijsverteringsstelsel te activeren. Daarnaast heeft stuifmeel vaak de voorkeur, samen met andere bijenproducten (royal jelly, honing en propolis), om voor een veel groter effect te zorgen.

U kunt bij https://4everaloevera.nl/ terecht om van Forever living producten online tegen gereduceerde prijzen te bestellen.


More articles