Het Belang van Voedingssupplementen en Hun Optimale Innametijden

Het Belang van Voedingssupplementen en Hun Optimale Innametijden

Jun 14, 2024Julia de Vries
In de huidige wereld, waarin de kwaliteit van ons voedsel door diverse productietechnieken en veranderde levensstijlen is afgenomen, kunnen we niet langer volledig in onze voedingsbehoeften voorzien via voedsel alleen. Moderne landbouwmethoden hebben de productiviteit verhoogd, maar de voedingswaarde van ons voedsel is gedaald. Bovendien zijn onze fysieke activiteiten drastisch veranderd en krijgen velen van ons niet voldoende zonlicht. Daarom is het essentieel geworden om voedingssupplementen in ons dagelijks leven op te nemen.


Voordat u echter voedingssupplementen gaat gebruiken, is het belangrijk om een arts te raadplegen, bloedonderzoek te laten doen en eventuele gezondheidsproblemen nauwkeurig te identificeren. Voedingssupplementen moeten serieus worden genomen en met zorg worden gebruikt, net als medicijnen. Overmatige consumptie van zelfs de meest onschadelijke voedingsstoffen kan schadelijke effecten hebben.

Supplementen voor de Ochtend

IJzersupplementen 

IJzersupplementen moeten 's ochtends op een lege maag worden ingenomen voor een optimale opname. Voedingsmiddelen, vooral zuivelproducten, thee en koffie, kunnen de opname van ijzer verminderen. Het combineren van ijzer met vitamine C kan de opname verhogen. Neem ijzersupplementen als eerste in de ochtend en wacht minstens een uur voordat u ontbijt. Regelmatige bloedcontroles onder toezicht van een arts zijn essentieel. 

Forever Daily is een multivitamine- en mineralensupplement dat verschillende essentiële vitaminen en mineralen bevat, waaronder ijzer. Het is ontworpen om een breed scala aan voedingsstoffen te leveren die het lichaam dagelijks nodig heeft.

Vitamine D

Vitamine D wordt het beste na een vetrijke maaltijd ingenomen, zoals een ontbijt met kaas, boter, olijfolie en eieren. Vet helpt bij de opname van deze vitamine. Het is belangrijk om vitamine D in de ochtend in te nemen om het natuurlijke ritme van het lichaam te volgen, omdat het normaal door zonlicht wordt geproduceerd.

Magnesium

Magnesiummalaat, dat energie geeft, moet ten minste twee uur na het ontbijt worden ingenomen om misselijkheid te voorkomen. Andere vormen van magnesium kunnen later op de dag worden ingenomen.

Supplementen voor de Middag

Multivitaminen

Hoewel ik persoonlijk multivitaminen niet erg nuttig vind, kunnen ze op aanbeveling van een arts tijdens of direct na de lunch worden ingenomen. De vetoplosbare vitamines in multivitaminen worden beter opgenomen na een maaltijd en veroorzaken minder vaak maagklachten.

Omega-3 (Visolie)

Visolie moet bij voorkeur bij een vette lunch worden ingenomen voor maximale opname. Als dit niet mogelijk is, kan het ook 's avonds na het eten worden ingenomen.

Vitamine B

Sublinguale vitamine B-supplementen kunnen op elk moment van de dag worden ingenomen. Als u echter tabletten gebruikt, is inname na de lunch het meest effectief. Voor de beste resultaten is de sublinguale vorm aan te raden. Forever B12 Plus is geschikt voor sublinguale toediening en hoeft u slechts één keer per dag in te nemen.

Zink en Selenium

Deze mineralen moeten minimaal twee uur na een maaltijd worden ingenomen, met een tussenperiode van één uur, om interactie met voedsel te voorkomen en de opname te verbeteren. 

Welke Forever Living-supplementen bevatten zink en selenium?

Vitolize Women 

Vitolize Women is specifiek ontwikkeld voor vrouwen en bevat een mix van vitaminen, mineralen en kruiden die de algehele gezondheid ondersteunen. Dit product bevat ook zink en selenium, die bijdragen aan de immuunfunctie en antioxidantenbescherming.

Vitolize Men

Vitolize Men is specifiek ontwikkeld voor mannen en bevat een mix van vitaminen, mineralen en kruiden die de algehele gezondheid ondersteunen. Dit supplement bevat ook zink en selenium, die belangrijk zijn voor de gezondheid van de prostaat en de spermaproductie.

Forever Nature-Min

Forever Nature-Min is een geavanceerd multimineralen supplement dat een breed spectrum aan essentiële mineralen bevat, waaronder zink en selenium. Dit product is ontworpen om de mineralenbalans in het lichaam te ondersteunen en is een goede keuze voor diegenen die hun mineraalinname willen optimaliseren.

Forever ImmuBlend

Forever ImmuBlend is samengesteld om het immuunsysteem te ondersteunen en bevat een mix van vitamines, mineralen en natuurlijke plantenextracten, waaronder zink en selenium. Dit product helpt bij het handhaven van een gezond immuunsysteem.

Supplementen voor de Avond

Curcumine (Kurkuma)

Curcumine, een krachtige antioxidant, is het meest effectief wanneer het 's avonds wordt ingenomen. Het helpt bij de bestrijding van veroudering en ondersteunt het lichaam bij herstelprocessen tijdens de nacht.

Forever Active HA bevat waardevol hyaluronzuurextract – afgerond met gember- en kurkuma-extract. Een topproduct dat beroep doet op het gepatenteerde Injuv® proces.

Forever Move is een supplement dat speciaal is ontwikkeld om de gewrichten en spieren te ondersteunen. Het bevat twee krachtige ingrediënten:

  • NEM® (Natural Eggshell Membrane): Een ingrediënt dat van nature voorkomende glycosaminoglycanen en eiwitten bevat.
  • Curcumin C3 Complex®: Een gepatenteerde vorm van kurkuma-extract (Curcuma longa), dat bekend staat om zijn krachtige antioxidanteigenschappen en zijn rol in het ondersteunen van de gezondheid van gewrichten en het immuunsysteem.

Magnesium (anders dan malaat)

Andere vormen van magnesium, zoals magnesiumcitraat of -glycinaat, moeten een tot twee uur voor het slapengaan worden ingenomen. Deze soorten magnesium helpen bij ontspanning en slaap, maar kunnen overdag duizeligheid veroorzaken.

Forever Calcium is een supplement dat speciaal is samengesteld om voldoende calcium en magnesium te leveren voor de ondersteuning van botten en tanden. Magnesium in dit product helpt niet alleen bij de opname van calcium, maar ondersteunt ook de spier- en zenuwfunctie.

Belangrijke Kenmerken:

  • Calcium en Magnesium: Bevat een uitgebalanceerde hoeveelheid calcium en magnesium, wat essentieel is voor de gezondheid van botten en tanden, evenals voor de juiste werking van spieren en zenuwen.
  • Vitamine D: Bevat ook vitamine D, die helpt bij de opname van calcium en magnesium.
  • Versterking van Botten: Ideaal voor mensen die hun botgezondheid willen verbeteren of behouden.

Andere Belangrijke Supplementen

Probiotica

Probiotica, die gunstige bacteriën voor de darmgezondheid bevatten, kunnen het beste op een lege maag of voor het slapengaan worden ingenomen om de overleving en effectiviteit te maximaliseren.

Vitamine C

Vitamine C kan op elk moment van de dag worden ingenomen, maar wordt vaak 's ochtends of 's middags ingenomen. Het is wateroplosbaar en hoeft niet bij een maaltijd te worden ingenomen.

Voedingssupplementen zijn nuttig, maar ze moeten verstandig en onder medische begeleiding worden gebruikt. Onnodige en overmatige inname kan meer kwaad dan goed doen. Raadpleeg altijd een arts voordat u supplementen in uw routine opneemt en laat regelmatig uw bloedwaarden controleren.

More articles